26-28 September 2018

Churchill College, Cambridge

The Agile Cambridge programme contains over 50 exciting sessions.

Day One - Wednesday 26 September 2018

8:15

Conference Registration

9:15

Welcome to Agile Cambridge

9:30

Keynote

Dynamic reteaming at fast-growing companies

60 minutes

Heidi Helfand

Procore Technologies

10:30  Refreshment Break

11:00

Switchover

 Case Study

Knowing me, knowing you - ahaaaaaa!

45 minutes

Jenny Martin

Skills Matter

Switchover

 Case Study

Agile journey through Middle-Earth

45 minutes

Ricco Nourzad

BearingPoint Technology GmbH

Switchover

 Workshop

Adaptive gamification

90 minutes

Bogdan Chebac

Levi9

 Workshop

Systems thinking

90 minutes

Priya Sinha

Redgate Software Limited

Ben Mancini

Redgate Software Limited

11:50

 
 

 Case Study

8 ways to disempower your team

45 minutes

Mark Dalgarno

Software Acumen

 Case Study

Aviation: can agile and safety critical co-exist in the cockpit?

45 minutes

Paul Weavin

GE Aviation

Sandra Markey

GE Aviation

Rachel Powell

GE Aviation

12:35  Lunch Break

13:30

 Case Study

Creating an environment for change at Cancer Research UK

60 minutes

Arif Bobat

Freelance, currently at Schroders

Connie van Zanten

Cancer Research UK

 Case Study

ScoDA: Scope Discovery and Alignment

60 minutes

Jessica Bane

Displaylink

 Workshop

Feedback and cadence for agile management

60 minutes

Dr Andy Carmichael

Huge IO (UK & Ireland) Ltd

 Case Study

My agile failures

60 minutes

Nikola Bogdanov

REWE Digital

14:30  Refreshment Break

15:00

 Case Study

Establishing business agility at the bank

60 minutes

Dee Wauchope

ThoughtWorks

Julian Holmes

ThoughtWorks

 Case Study

To be confirmed

60 minutes

Redgate

 Tutorial

Fragile agile: coaching a tired team

60 minutes

Anna Obukhova

ScrumTrek

 Workshop

Code cleaning: mob refactoring live

45 minutes

David Legge

Independent

Willem van den Ende

QWAN

16:00  Switchover

16:10

Day Two - Thursday 27 September 2018

8:30

Conference Registration

Yoga to start your day45 Minutes

9:30

Keynote

Does agile make us less secure?

60 minutes

Michael Brunton-Spall

Bruntonspall Ltd

10:30  Refreshment Break

11:00

 Case Study

The board whisperer

45 minutes

Gary Fleming

Emphasis Parenthesis Ltd.

Switchover

 Tutorial

Responsibility and the Dolphin Model

45 minutes

David Legge

Independent

Switchover

 Workshop

Discover LoMo: fast, high trust, structured meetings

90 minutes

Carrie Bedingfield

Onefish Twofish and Cambridge University Department of Engineering

11:50

 
 
 

11:50

 Case Study

How BBC News launched 9 international news websites in 6 weeks

45 minutes

Afroditi Katika

BBC News

Kalpesh Vasta

BBC News

 Case Study

The evolution of a portfolio wall

45 minutes

Anna Miedzianowska

Ocado Technology

Grzegorz Cempla

Ocado Technology

 Workshop

Mind as code - mindfulness for developers and knowledge workers

60 minutes

Markus Wittwer

Markus Wittwer Collaboration Consulting

12:35  Lunch Break

13:30

 Case Study

Guerrilla values

45 minutes

Lee Winder

Financial Services

Switchover

Switchover

 Workshop

Agile games in action

90 minutes

Dee Wauchope

ThoughtWorks

Julian Holmes

ThoughtWorks

 Hands-On

The Agile Security Game

90 minutes

Charles Weir

Security Lancaster, Lancaster University

14:20

 

 Case Study

People are precious, time is the resource

45 minutes

Valerie McLean

Sopra Steria

 Case Study

Breaking the silence

45 minutes

David Beeney

Breaking the Silence Ltd

15:05  Refreshment Break

15:30

 Case Study

To be confirmed

60 minutes

Equal Experts

 Case Study

To be confirmed

60 minutes

WorldPay

 Workshop

Staying curious with Clean Language

60 minutes

Damian Crawford

Damian Crawford Coaching

16:30  Social evening

Day Three - Friday 28 September 2018

8:30

Conference Registration

Yoga to start your day45 Minutes

9:30

Keynote

Beyond buzzwords - team performance through the eyes of psychologists

60 minutes

Jasmine Zahno

Metaprog GMBH

Joseph Pelrine

Agile Psychologist

10:30  Refreshment Break

11:00

 Case Study

How did we get here (and where is here?)

45 minutes

Steve Freeman

Zuhlke Engineering Ltd

Switchover

Switchover

 Tutorial

Values-aligned feedback

45 minutes

Alex Harms

Maitria

Switchover

11:50

 
 
 

 Case Study

How to level-up learning and development

45 minutes

Chris Smith

Redgate

Jeff Foster

Redgate

 Case Study

From agile coach to developer

45 minutes

Maria Scrivener

Independent

12:35  Lunch Break

13:30

 Case Study

Agile insights from the birth of the internet

60 minutes

Chris Young

Linius Technologies

 Case Study

Teaching new tricks

60 minutes

Clare Sudbery

ThoughtWorks

 Hands-On

Fun retrospectives!

60 minutes

Sriharsha Balaji

Wipro Technologies

14:30  Refreshment Break

15:00

Endnote

To be confirmed

60 minutes

16:00

Conference Close

15 Minutes

Case Study/Experience Report

A presentation and discussion of real-life (not theoretical) experiences of the application (or mis-application) of service design techniques. Case studies and experience reports include some discussion of lessons learned and an indication of how novel the work is.

Hands-On

Participants learn a new approach, tool or technology through using it to solve one or more practical exercises. Any software/hardware requirements are disclosed in the session description.

Tutorial

A session focused around some specific tool, technique or issue. Primarily led by the speaker, tutorials usually include some elements of interactivity or individual / group exercise.

Workshop

An in-depth working session on a specific topic. May include paper presentations.

Lightning Talks

Short talks (max 10 minutes) on almost any topic.

Mailing List

We respect your email privacy

Agile Cambridge is organised by Software Acumen, based in Cambridge, England. We build communities to help technology professionals grow.

© 2010-2018 Software Acumen. Agile Cambridge and the Agile Cambridge logos are trademarks of Software Acumen LTD.

Software Acumen Limited | Registered in Cardiff | Registration No. 05210967 | VAT No. 896 7958 26